sábado, 31 de mayo de 2014

TEMPS D'HORT, A CASA: PLANTAR

  Quan ens decidim a fer un hort a casa, haurem de tenir en compte de quant temps disposem abans de les primeres collites. Amb aquesta informació podrem decidir si tenim temps de sembrar o hem d'anar directament a comprar planter d'hortalitzes.


 A l'hora de sembrar, hem de decidir si ho farem en vivers o directament al lloc que tinguem preparat per fer l'hort. 

Els avantatges del viver és que el podem tenir en un hivernacle, on les llavors estaran protegides dels canvis climatològics i, a més, creixeran més ràpid donat que, dins de l'hivernacle, la temperatura és superior i accelera el creixement. Això sí, quan les plantes tinguin un tamany òptim les haurem de transplantar al seu lloc definitiu.
  
Ara bé, per estalviar-nos el transplantament, actualment tenim al nostre abast solucions, com el d'Herstera Garden. Es tracta d'una taula de cultiu per horts urbans que disposa d'un accesori per crear un hivernacle. Per tant, amb aquesta solució, només haurem de decidir si comprem llavors o planter.

Per cert, un consell, informeu-vos de quan espai hauríeu de deixar entre les plantes per què, quan creixin, no fos cas que un cop crescudes no hi càpiguen.



També haurem d'identificar bé les hortalisses que plantem. Com a la imatge, un expositor de Flower, això ens ajudarà a moltes tasques, no només en la recollida. Hem de tenir en compte que depenent de què plantem, tindrà unes necessitats o unes altres, i aquest fet condicionarà una rotació dins de l'hort.


  • Al primer grup: les albergínies, tomaquets, patates, pebrots o boniatos, necessiten molt adob orgànic.
  • Seguint la rotació, després hauríem de plantar:  mongetes verdes, pèsols o fabes, que ajuden a fixar el nitrogen al terra. A l'any següent aconsellaríem plantar en el mateix lloc: bròquil o coliflor, entre d'altres. Ara bé, un cop recollides aquestes últimes, haurem de tornar a adobar el sustrat.
  • Seguidament, hauríem d'optar per les pastanagues, alls porros o xalotes, necessiten poca aigua i poc adob.
  • I per últim, tenim un grup on entraríen els espinacs, enciams, cogombres o rabes, que es poden posar en qualsevol lloc, no són gaire exigens, per dir-ho d'alguna manera.

També us volem dir que, a la nostra pàgina de facebook, podreu seguir les novetats i informar-vos de les ofertes que tinguem en cada moment, com la d'aquesta setmana:




Finalment, volem oferir-vos la nostra experiència per qualsevol dubte. Recordeu que ens trobareu al c/Montcada 6 de Castellar del Vallés. Teléfon: 93.714.21.93.

viernes, 23 de mayo de 2014

TEMPS D'HORT, A CASA: UN TERRA FÈRTIL I EL REG.

La fertilitat del sustrat on plantem afectarà directament a la quantitat i qualitat de les collites, per aquest motiu, és essencial que tinguem cura a l'hora de preparar-ho.

Per començar, quan més esponjós sigui el sustrat de l'hort, millor. 

Per aquest motiu, hem de tenir en compte que, al menys, una fondària (de 30-40 cms del sustrat) haurà d'estar ben treballada, remoguda i airejada. I, perquè és important aquest aspecte? Perquè és necessari que la terra pugui absorbir l'aigua del reg, però alhora de drenar si n'hi posem massa, i ha de ser tova perquè les arrel dels cultius, en les seves primeres etapes, siguin capaces d'obrir-se pas i crèixer amb força.

Recordeu que el sustrat s'ha d'adobar, ho podeu fer amb productes tradicionals com l'adob d'hervíbors (cavall, ovella, conill), guano o humus de  cuc de terra, com per exemple els de la casa Flower, proveïdors nostres.





La funció dels adobs és enriquir la terra i afavorir l'activitat microbiana que ajudarà al creixement i producció de l'horta. 




Respecte el reg,  és millor que sigui generòs i espaiat en el temps, en comptes de lleuger i freqüent. Hem de tenir en compte que el primer que hem de provocar en les arrels és que aprofundeixin en el sustrat per buscar l'aigua i arrelin fort. Regarem al voltant de les plantes (a uns 20 cms), per evitar mullar les fulles, així evitarem el creixement de fongs. També hem de tenir en compte de no regar a les hores més caloroses. 



Amb una regadora com les de sempre, és una opció òptima pel reg dels horts a casa.





Com sempre, no volíem acomiadar-nos sense oferir-vos la nostra experiència per si teníu cap dubte. Recordeu que ens trobareu al C/Montcada  6, de Castellar del Vallès. Telf: 93.714.21.93

viernes, 16 de mayo de 2014

TEMPS D'HORT, A CASA. ON FER-HO I PRIMERES NOCIONS

Ha arribat el bon temps, perquè no fer un hort a casa?

Encara que tinguem poc espai, encara que visquem en mig d'una ciutat, podem tenir un hort.  A part, tot el procés el podem plantejar com una activitat familiar, un moment per compartir amb els nostres i que els més petits gaudiran tant plantant, com recollint i encara més degustant la collita.

Ara potser penseu que és molta feina, però amb constància i dedicació no n'és tanta, i la recompensa: unes verdures i hortalices delicioses!

Per començar, fa falta il·lusió. Després, haurem d'escollir on ubicarem l'hort, Un lloc amb molt de sol, airejat i sense ombres, després, en funció del lloc, els recipients.

mesas de cultivo
soportes verticales
Les taules i calaixos de cultiu, els horts verticals o les jardineres, com les d'Herstera Garden,     un dels nostres proveidors, s'adapten a qulasevol necesitat.





Peró també, amb una mica d'imaginació, podem reciclar i la reutilitzar alguns recipients.






 L'altre factor a tenir en compte i de vital importància és el substrat. Ha de ser de molt bona qualitat, tanmateix com els adobs. Quant millor alimentem les nostres plantes i hortalisses, millors collites tindrem tant en qualitat com en quantitat. Un exemple de productes de qualitat són els que posa al mercat  Flower, el nostre proveidor


Finalment, us volem recordar que ara podeu plantar:  tomaquets, enciams, albergínies, cebes, albahaca, pebrots y cogombres, per poder recollir a l'estiu. Ara bé, si teniu espai i voleu plantar per també recollir més endavant, podeu plantar: bledes, bróquil y espinacs, per exemple.

Com no, no volíem acomiadar-nos sense oferir-vos la nostra experiència per si teníu cap dubte. Recordeu que ens trobareu aol C/Montcada  6, de Castellar del Vallès. Telf: 93.714.21.93

sábado, 10 de mayo de 2014

¿Quieres purificar el aire? aquí tienes las 3 plantas adecuadas

Todo el mundo sabe que las plantas purifican el aire. El equipo de Floristeries Duran conocemos de un método que, combinando 3 especies de plantas, ayuda a mantener un aire limpio y puro en espacios cerrados como oficinas o hogares.

Teniendo en cuenta el tiempo que nos pasamos en el hogar y otros espacios poco ventilados, es importante que el aire de estos espacios esté en óptimas condiciones. Y primero os exponemos las causas más comunes de fuente de toxicidad en espacios cerrados:

  • La falta de ventilación.
  • Ciertos materiales de construcción.
  • Algunos productos de limpieza del hogar, ambientadores, insecticidas.
  • Tabaco.
  • Determinas alfombras.
  • Humedades.
  • Y un largo etcétera.

Kamal Meattle (activista de Greenpeace i ex-ingeniero de la NASA) ideó un método que combina 3 especies de plantas para poder mantener un aire limpio en nuestros hogares o oficinas, aprovechando la capacidad de las plantas generar oxígeno después de filtrar el aire, eliminando las impurezas i elementos tóxicos como el CO2, o los COV (Compuestos Orgánicos Volátiles). 



Areca - Chrysalidocarpus lutescens
Areca (Chrysalidocarpus lutescens), aconsejada para espacios amplios, como salas de estar.


Sansevieria Trifasciata
Sansevieria (Sansevieria trifasciata), ideal para las habitaciones. El hecho de convertir el CO2 en oxígeno por las noches elimina cualquier riesgo de intoxicación mientras dormirmos.

Poto o Pothos (Epipremnum aureum), la planta especializada en eliminar los COV (Compuestos Orgánicos Volátiles).

Poto - Epipremmum Aureum

Mejoren el aire de su hogar o lugar de trabajo con esta combinación de plantas, en Floristeries Duran estaremos encantados de atenderles y suministrarles la combinación adecuada para cada caso..

Aquí os dejamos con un  video TED de la Conferencia que dió Kamal sobre Cómo purificar el aire?